Bush lægger afstand til Irak-rapport
Baker-rapporten, der offentliggøres onsdag eftermiddag, får en kølig modtagelse af USA?s præsident. Han mødes onsdag med folkene bag rapporten.

Allerede inden den længe ventede Baker-rapport om en ny Irak-strategi for amerikanerne udkommer, tager Det Hvide Hus flere og flere forbehold for rapportens anbefalinger. I et interview med tv-stationen Fox News sagde præsident Bush, at rapporten blot er et af mange forslag.

»Jeg lytter til irakerne, jeg vil lytte til Kongressen, og jeg vil lytte til Baker-Hamilton. Min holdning er, at jeg bør lytte til alt, der bliver sagt, for jeg er ikke tilfreds med fremgangen i Irak,« sagde Bush til tv-stationen.

»Det er meget svært for mig at fremhæve den ene frem for den anden. De alle er vigtige.«

Før rapporten offentliggøres onsdag eftermiddag, vil præsidenten mødes med tidligere udenrigsminister James Baker og resten af den tværpolitiske gruppe, der har skrevet anbefalingerne. Derefter vil han kommentere rapporten offentligt, oplyser en kilde i Det Hvide Hus til Reuters.

Uanset om Bush vil følge rapportens anbefalinger eller ej, er der lagt op til en ny strategi i Irak. Senere onsdag ankommer Storbritanniens premierminister Tony Blair til et lynvisit i Washington, hvor han skal mødes med den amerikanske præsident for at drøfte situationen i Irak.