Bush blev ikke vækket før henrettelsen
George W. Bush sov, da Saddam Hussein blev hængt. Henrettelsen er en milepæl for det irakiske folk, mener han.

Læs også:Per Stig tager afstand fra hængning af Saddam

Saddam Husseins død var ikke nok til at forstyrre George W. Bush’s nattesøvn. Ifølge Det Hvide Hus var den amerikanske præsident allerede blevet briefet om henrettelsen, inden han gik i seng, og han blev derfor ikke vækket på grund af nyheden.

George W. Bush har dog udsendt en skriftlig udtalelse om Saddams henrettelse.

»I dag blev Saddam Hussein henrettet efter en retfærdig rettergang - den slags retfærdighed han nægtede sit eget folk. Retfærdige retssager var utænkelige under Saddam Husseins tyranniske styre. Det er et vidnesbyrd om det irakiske folks vilje til at bevæge sig fremad efter årtiers undertrykkelse, at Saddam Hussein fik en retfærdig retssag trods de forfærdelige forbrydelser mod sit eget folk,« skriver George W. Bush.

I meddelelsen erkender Bush, at det har været et vanskeligt år for Irak, men han kalder også henrettelsen af Saddam Hussein for en »milepæl«:

»At få Saddam Hussein straffet ender ikke volden i Irak, men det er en vigtig milepæl på Iraks vej til at blive et demokrati, der kan som kan regere, vedligeholde og forsvare sig selv og være en allieret i kampen mod terror.«

Hele George W. Bush’s udtalelse kan ses på Det Hvide Hus’ hjemmeside, www.whitehouse.gov.