Buræg
Buræg er lagt af høns, der lever i bure lavet af trådnet. Der må være 13 høns pr. m2. Der skal være rede og siddepind, og hønsene skal have mulighed for at sandbade i en del af buret. Stalden behøver ikke at have vinduer. Hønsene får konventionelt foder.
Skrabeæg
Skrabeæg kommer fra høns, der går i flokke uden nogen øvre grænse for størrelsen. Typisk er der mellem 3.000 og 10.000. høns i flokken. I stalden må der være op til ni høns pr. m2. Stalden skal være indrettet med reder og siddepinde. Mindst en tredjedel af arealet skal være dækket med sand, halm eller anden strøelse.
Det er tilladt at have skrabehøns i flere etager i et hyldesystem, blot der er 45 cm frihøjde på hver hylde. På den måde kan der sættes flere flokke ind i en enkelt stald. Stalden behøver ikke at have vinduer. Hønsene får konventionelt foder.
De populæreste kager og desserter i 2014. Læs mere på isabellas.dk
Frilandsæg
Frilandsæg kommer også fra høns i flokke. Der er ikke nogen øvre grænse for, hvor stor flokken må være. Der er op til ni høns pr. m2, og der er krav om reder og siddepinde i huset. Fritgående høns skal have strøelse som sand eller halm på mindst en tredjedel af gulvet. Stalden behøver ikke at have vinduer. Fritgående høns har adgang til et udendørs areal på minimum 4 m2 pr. høne. Hønsene får konventionelt foder.
Sådan får du flere fugle i haven. Læs mere på isabellas.dk
Økologske æg
Økologiske æg kommer fra høns, der lever i hønsehuse med op til 3.000 høns i en flok. Der må være op til seks høns pr. m2. Hønsene skal have siddepinde og reder. Mindst en tredjedel af gulvet skal være forsynet med strøelse som halm eller sand. Strøelsen skal give hønsene mulighed for at støvbade. Der skal være dagslys i stalden. Desuden skal økologiske høns året rundt have adgang til et udendørs areal på mindst 4 m2 pr. høne. Hønsegården skal være dækket af græs el.lign., og der skal være læ og beplantning. Økologiske høns får økologisk dyrket foder og skal have adgang til grovfoder som eksempelvis græs, ensilage (der er konserveret græs), gulerødder og roer.
Line Marie Laursen, Isabellas, Aller Media