Bundesligaen er klar til mållinjeteknologi
Tvivlsspørgsmål i forbindelse med scoringer i tyske fodboldkampe skal afgøres ved hjælp af mållinjeteknologi.

Det tyske fodboldforbund (DFB) har besluttet sig for at begynde at bruge den meget omdiskuterede mållinjeteknologi til at afgøre, om bolden har passeret målstregen eller ej.

- Det tyske fodboldforbund og Bundesligaen støtter mållinjeteknologi, siger DFB's præsident, Wolfgang Niersbach, til nyhedsbureauet dpa.

- I modsætning til det europæiske fodboldforbund (Uefa) er vi og vore dommere enige om, at vi ikke vil have ekstra dommere på baglinjen, siger han.

Niersbach oplyser desuden, at mållinjeteknologien først i sæsonen 2013-14 vil blive taget i brug.

Dommerfejl har i adskillige år skabt stor debat, når det kommer til fejlkendelser omkring målstregen.

Fifas præsident, Sepp Blatter, har siden VM i 2010 adskillige gange argumenteret for indførelsen af mållinjeteknologi, og for nylig blev det så besluttet, at det internationale fodboldforbund anerkender teknologien.

Den endelige beslutning blev truffet efter, at der ved sommerens EM i fodbold blev scoret et mål, som var inde over stregen, men som ikke blev set af hverken hoveddommer, linjedommer eller baglinjedommer.

Det var værtslandet Ukraine, som fik bolden ind over stregen ved stillingen 1-0 til England i den sidste og afgørende gruppekamp. Kampen endte 1-0 til englænderne, og betød, at Ukraine var færdige ved EM.

Fifa besluttede ud over indførelsen af målteknologi også, at der fremover skal være fem dommere i internationale fodboldkampe. En hoveddommer, to linjedommere samt to baglinjedommere.

Fifas beslutning betyder i første omgang, at teknologien bliver afprøvet ved klub-VM til december, Confederation Cup i 2013 samt ved VM i Brasilien i 2014.

/ritzau/