Bulgarsk politi sporer sig ind på bombemand
Om tre til fire dage regner bulgarske efterforskere med at have identificeret selvmordsbomberen fra Burgas.

Bulgarsk politi arbejder tæt sammen med FBI og Interpol for at identificere den formodede selvmordsbombemand, der onsdag stod bag drabet på fem israelske turister og en buschauffør i en lufthavnsbus i sortehavsbyen Burgas.

- Der vil være flere informationer om tre til fire dage, siger premierminister Boiko Borisov.

Politiet har formået at tage både dna og fingeraftryk fra bombemandens jordiske rester, og er nu i gang med at sammenligne dem med informationer fra diverse databaser.

Optagelser fra lufthavnens sikkerhedskameraer viser en hvid mand med langt hår - muligvis en paryk - som er klædt i typisk ferietøj: Shorts, kasket og kondisko. Han bærer på en rygsæk og en computertaske.

Den bulgarske indenrigsminister, Tsvetan Tsvetanov, fortæller, at manden, der er set vandre omkring i lufthavnen, ligner en mand på cirka 36 år. Han var i besiddelse af et falskt kørekort fra den amerikanske stat Michigan.

En offentlig anklager, Kalina Tchapkanova, fortæller ifølge bTV, at man ved, at bombemanden dagen inden angrebet opholdt sig i byen Ravda, som ligger cirka 20 kilometer nord for Burgas tæt ved den kendte feriedestination Sunny Beach.

I den lille kystby Pomorie forsøgte han at leje en bil, men blev afvist på grund af usikkerhed omkring gyldigheden af hans kørekort. Tchapkanova fortæller, at øjenvidner siger, at han snakkede engelsk med accent, muligvis mellemøstlig.

- Manden tog afvisningen roligt. Vi har afhørt taxichaufføren, som tog ham til lufthavnen om eftermiddagen. Han tog også en taxi om morgenen for at rekognoscere, siger Tchapkanova.

- Manden snakkede dårligt nok med chaufførerne. Han var rolig, siger hun.

Ifølge nyhedsbureauet AFP's kilder fokuserer efterforskerne i tæt samarbejde med deres israelske kolleger på bulgarske islamiske konvertitter og med henblik på Hizbollah-militsens mulige indblanding på libanesere, som bor i Bulgarien.

/ritzau/AFP