Buddingekongen Dr. Oetker er død
Rudolf August Oetker døde tirsdag i en alder af 90 år. I løbet af sin gloværdige erhvervskarriere lykkedes det ham at gøre familievirksomheden Dr. Oetker til en verdensomspændende koncern.

Da Rudolf August Oetker tirsdag lukkede sine øjne for sidste gang på et hospital i Hamburg, døde også en af Tysklands mest succesrige virksomhedsledere.

Som 28-årig overtog han den beskedne familievirksomhed Dr. Oetker, der producerede bagepulver og buddinger, og i løbet af 50 år gjorde han den til en verdensomspændende koncern med en årsomsætning på over 50 milliarder kroner og over 22.000 ansatte, skriver Die Welt. I dag er er Oetker så stærkt et brand, at 98 procent af tyskerne kender det.

Rudolf August Oetker blev populært kaldet Bagepulverpaven og Buddingekongen. Men han udvidede også sin virksomhed. Blandt andet overtog han bryggerierne Brau og Brunnen og blev dermed en af Tyslands største ølbryggere, endvidere har Oetker Group også andele i rederier, banker og forsikringsselskaber.

Rudolf August Oetker, der var blandt Tysklands ti rigeste, efterlader sig sin kone af tredje ægteskab og otte børn. Det bliver i fremtiden sønnen August, der skal står i spidsen for koncernen med hovedsæde i Bielefeld.