Brutal bus-voldsmand fængslet in absentia
Den voldelige passager, som overfaldt en buschauffør i Nordsjælland, efterlyses nu over store dele af Europa.

Den serbiske voldsmand, som for nylig gik amok på en buschauffør i Helsingør, er onsdag blevet varetægtsfængslet in absentia - altså uden selv at være til stede.

Med dommerens kendelse om, at der er begrundet mistanke mod den 54-årige Milos Petrovic, kan der nu udstedes en europæisk arrestordre.

Den forpligter myndighederne i andre EU-lande til at anholde manden og derefter udlevere ham til retsforfølgelse i Danmark.

- I dag har vi været i retten og fået en fængslingskendelse på ham, så han bliver efterlyst i et lidt bredere perspektiv, fortæller vicepolitiinspektør Henning Svendsen fra Nordsjællands Politi.

- Det medfører, at vi kan få sendt en efterlysning ud i Europa til Schengen-landene og de lande, som i øvrigt er tilknyttet det samarbejde, tilføjer han.

Den serbiske statsborger Milos Petrovic efterlyses med lys og lygte, fordi han helt umotiveret tæskede løs på en kvindelig buschauffør, som efterfølgende måtte indlægges på hospitalet og behandles for store sår i hovedet.

Politiet anser voldsmanden fra Serbien som "utilregnelig og farlig for sine omgivelser" og fraråder borgere at tage kontakt, hvis de møder ham.

- Vi har stadigvæk en formodning om, at han kan opholde sig i landet. Men vi kan ikke afvise, at han kan være taget ud, siger Henning Svendsen.

- Og hvis han skulle ryge i en eller anden kontrol i Tyskland eller Belgien, så skal vi have en efterlysning, og det er derfor, at vi har fået en fængselskendelse på ham i dag, tilføjer vicepolitiinspektøren.

Serberen beskrives som cirka 170 centimeter høj, spinkel af bygning og med gråsprængt hår med høj pande.

/ritzau/