Brønderslev Kommune anklages for dyrplageri: "Jeg er rystet over det her"
Lokale lystfiskere er rystet over Brønderslev Kommune, der vil genoprette den biologiske balance i Klokkeholm Møllesø. Foto: Preben Madsen / Ritzau Scanpix (arkivfoto)
Kommunen siger, at projektet foregår helt efter bogen.

I Brøderslev Kommune forsøger man at genoprette den biologiske balance i Klokkeholm Møllesø.

I forbindelse med den såkaldte biomanipulation - der er en del af statens vandplaner - er kommunen ved at fjerne skidtfisk fra søen, og i den forbindelse er man begyndt at sænke vandstanden i den nordjyske sø.

De lokale sportsfiskere mener dog, at kommunen er gået for voldsomt til værks.

- Jeg er rystet over det her. Fuldstændig. Når vandstanden bliver så lav, så dør pader, tusser, ål simpelthen, siger Oskar Hoffmann til TV2 Nord.

Han er medlem af den lokale sportsfiskerklub og fiskerikontrollens lokale opsynsmand ved Klokkeholm Møllesø.

Oskar Hoffmann fortæller om en stor karper, der på grund af den lave vandstand ikke var i stand til at svømme i søen, og den ivrige sportsfisker kalder det kommunale naturprojekt for "groft dyreplageri".

Brønderslev Kommune indrømmer, at vandstanden muligvis har været sænket for meget. Asger Nielsen, der er chef for Plan og Miljø, forsikrer Oskar Hoffmann og de andre sportsfiskere om, at projektet foregår efter bogen.

- Fagligt set, så er jeg helt sikkert på, at vi gør det her på en måde så det ikke skader mere end det gavner. Men jeg er helt med på at det ser hårdt ud, siger han til TV2 Nord.