Brøndby vinder lokalderby i blodigt opgør
Simon Hedlund (tv.) og Kamil Wilczek (th.) bragte Brøndby på 2-0, og senere scorede Wilczek også til 3-1. (Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix)
Masser af drama, selvmål og en udvisning i dagens kamp i Brøndby.

Angrebsduoen Simon Hedlund og Kamil Wilczek sørgede med henholdsvis et og to mål for, at Brøndby søndag besejrede FC København 3-1 på hjemmebane.

FCK sluttede med ti mand, efter at Rasmus Falk fik rødt kort i anden halvleg for farligt spil, hvor han hamrer sin støvle ind i Dominik Kaisers ansigt. Denne måtte udgå med blodet fossende fra panden.

Men selv om der kom et selvmål af Brøndbys Andreas Maxsø var det ikke nok til point, at FCK fik nogle vigtige point med hjem i dag. Med sejren fik Brøndby sat en stopper for FC Københavns stime på fire sejre i arvefjendeduellen.

 Brøndby kravler opad

De tre point betyder, at Brøndby efter et par nederlag kravler op på femtepladsen med 19 point for 12 kampe.

FCK har 25 point på andenpladsen, men de forsvarende mestre kan tabe yderligere terræn til topholdet FC Midtjylland, som søndag aften gæster Silkeborg.

I søndagens derby havde FCK-manager Ståle Solbakken for første gang fundet plads til Nicklas Bendtner i en startopstilling i Superligaen.

Bendtner tæt på

Efter tre indhop og en pokalstart fik den tidligere landsholdsangriber muligheden for at vise sine evner fra start, og efter få minutter var han tæt på at kvittere for tilliden.

Han fandt en helt fri Michael Santos, som dog ikke sprang tilstrækkelig højt til at dirigere Bendtners indlæg mod mål.

Bedst som gæsterne fra FCK troede, at de var kommet godt fra land, slog Brøndby kontra.

En perfekt aflevering fra Josip Radosevic efterlod Simon Hedlund helt fri i venstre side i det sjette minut. Svenskeren tog et hurtigt træk forbi FCK's Victor Nelsson og afsluttede højt i målet til 1-0.

Radosevic forsøgte også selv med en flad afslutning efter en hjørnesparkskombination, men skarpheden manglede.

Udsolgt stadion

Med sin ene støvle i hånden gled midtbanedynamoen Carlos Zeca og missede en aflevering fra Jens Stage midtvejs i første halvleg. Bolden havnede hos Hedlund, som fandt Wilczek. Polakken sparkede fladt forbi Karl-Johan Johnsson, og føringen var fordoblet.

Inden der var spillet en halv time af kampen, havde FCK dog svaret igen. Men gæsterne skulle bruge lidt hjælp. Et indlæg fandt Santos, der pandede bolden i hovedet på Andreas Maxsø.

Bolden trillede i nettet, og så kunne FCK-fans og -spillere fejre et selvmål for tredje kamp i træk, når man medregner 1-1-kampen mod Malmö FF i Europa League torsdag.

FCK var mere toneangivende efter scoringen, men de store chancer udeblev i første halvlegs resterende minutter.

Tilskuerne til det udsolgte derby var vidner til en flugter fra Wilczek få minutter inde i anden halvleg, men forsøget gik forbi mål.

I den anden ende søgte FCK efter nøglen til at bryde gennem Brøndby-defensiven, men gæsterne havde svært ved at spille sig igennem til store chancer.

Endnu sværere blev det, da Rasmus Falk så rødt midtvejs i anden halvleg. Falk ramte Brøndbys Dominik Kaiser i ansigtet med et løftet ben, og dommer Jørgen Daugbjerg Burchardt sendte FCK'eren i omklædningsrummet.

I stedet for en udligning afgjorde Wilczek kampen, da han med et kvarter igen bankede bolden i nettet til 3-1 fra kanten af feltet.

 

via Listen To News