Brøndby slæber sig videre i DBU Pokalen
Brøndby spillede ikke overbevisende, men er videre i DBU Pokalen efter sejr over Nordvest FC fra 2. division.

I Brøndby IF kan de næppe tage meget af det spillemæssige med videre fra Holbæk onsdag aften, men klubben er trods alt videre til 1/16-finalerne i pokalturneringen, DBU Pokalen.

Den videre deltagelse i turneringen kom på plads efter en 2-1-sejr over Nordvest FC, som til dagligt befinder sig på en 10.-plads i 2. division Øst.

Den daglige niveauforskel på de to mandskaber var langt fra tydelig under hele kampen, hvor Nordvest særligt i den sidste halve time skabte store problemer for Brøndby.

Brøndby kom ellers fint fra start i Holbæk, men niveauet faldt i løbet af halvlegen, hvor Nordvest kom bedre ind i kampen. Lige indtil slutningen af halvlegen, hvor superligaholdet endelig fik prikket hul på målbylden.

Først scorede Simon Makienok på hovedstød, og to minutter senere nettede Dennis Rommedahl til 2-0. Og så lignede det trods halvsløjt spil en sikker sejr til Brøndby.

Men Nordvest havde ikke givet op, og et kvarter inde i anden halvleg formåede 2. divisionsholdet både at score ved Martin Koch og overtage de positive takter mod den kriseramte superligaklub.

Brøndby kom stadig op til kanten af Nordvests felt fra tid til anden, men klubben havde foruden et mislykket hovedstød i helt fri position af Mike Jensen kun fantasi til at skyde på mål langt udefra.

På Bornholm spillede Superligaklubben OB mod NB Bornholm, der ligesom Nordvest FC spiller i 2. division Øst - dog som absolut bundhold uden point.

Her tog det 73 minutter, før Morten Skoubo fik afværget overraskelsen, da han sendte OB videre i pokalturneringen med kampens enlige mål.

/ritzau/