Brøndby skifter spilsystem
Med indkøbet af angriberen Chris Katongo vil Brøndbys nye træner, Tom Køhlert, skifte spilsystem til 4-4-2 med to deciderede angribere.

4-4-2 eller 4-3-3, det er bare tal. Og så alligevel tilsyneladende ikke.

Ved sin tiltrædelse for 14 dage siden, sagde Brøndbys nye træner, Tom Køhlert, at talkombinationen var ligegyldig, bare der blev spillet god fodbold på Vestegnen.

Nu melder Køhlert klart ud, at Brøndby definitivt skifter spilsystem fra 4-3-3 til 4-4-2. Dermed bryder han med det system, der er blevet praktiseret af forgængerne Rene Meulensteen, Michael Laudrup og Åge Hareide. Fremover spiller Brøndby altså med to deciderede angribere, frem for en centerangriber og to fløjangribere.

»Jeg har hele tiden syntes, at der skulle mere spil inde i boksen. Det krævede, at vi fik en angriber mere, og det er så Chris Katongo,« siger Køhlert til klubbens hjemmeside.

Ifølge cheftræneren er der nu tre mand i truppen til at slås om de to pladser. Eller er det fem?

»Så har vi David (Williams, red.), Duncan (Morten Rasmussen, red.) og Chris (Katongo, red). Og Ruben Bagger skal man heller ikke afskrive, og så er der Hannes (Sigurdsson, red.) jo,« siger Tom Køhlert.

Der bliver i det hele taget hård kamp om pladserne i ’det nye Brøndby’. Truppen, der tæller 31 spillere, skal slankes, og selvom den proces kan tage tid, er Tom Køhlert allerede i gang – inde i sit hoved.

»Det er klart, at jeg inde i mit hoved har 20 spillere. Der er to spillere til hver plads, der ligger nogenlunde klar,« siger han.

Klubben er i øjeblikket på en kombineret trænings- og familietur til Gran Canaria. Her bliver der spillet træningskampe mod Shakhtar Donetsk og Rapid Bukarest. I den forbindelse har Køhlert løftet lidt af sløret for, hvem han vil bygge sit hold op omkring.

»Det bliver formentlig de rutinerede, der spiller. Det tror jeg nok, man gør klogt i. Det bliver bygget op omkring Daugaard, Lantz, Retov og Per Nielsen,« siger Køhlert, som foruden skadede spillere må undvære Martin Spelmann, Martin Ericsson og Casper Ankergren, som er af sted på landsholdsture.