Brøndby-rival: FCK vil savne Per Bjerregaard
FC Københavns sportsdirektør Carsten V. Jensen har stor respekt for det arbejde, Per Bjerregaard har gjort.

Nyheden om Per Bjerregaards afgang som bestyrelsesformand i Brøndby har gjort stort indtryk hos ærkerivalen FC København.

FCK's sportsdirektør Carsten V. Jensen, der selv har kendt til Per Bjerregaard som spiller i Brøndby, har dyb respekt for Brøndby-legenden.

- Det er et stort navn, der forlader dansk fodbold. Han har haft en helt utrolig stor indflydelse på dansk fodbold og udviklingen af professionel fodbold, siger Carsten V. Jensen.

Per Bjerregaard bliver siddende som formand for amatørafdelingen i Brøndby, men indflydelsen i superligaklubben bliver yderst begrænset i fremtiden, lød meldingen fra klubbens nye formand Sten Lerche i lørdags.

- Der er nogle få personer, som har gjort en markant forskel, og Per er en af dem. Brøndby var den første fuldtidsprofessionelle klub i Danmark, og Brøndby var den første klub, som markerede sig internationalt.

- Brøndby har vundet masser af danske mesterskaber og virkelig sat sit aftryk, og det er ikke mindst hans store fortjeneste. Det er en stor mand, som forlader dansk fodbold, siger Carsten V. Jensen.

FCK-bossen vil savne Per Bjerregaard som en frontfigur i dansk fodbold, men han tror også, at nye personligheder vil vokse sig store i Brøndby.

- På sin måde vil vi da savne ham. Når markante personligheder forlader scenen og cirkusset, så mangler der da et eller andet. Men oftest kommer der noget nyt i stedet.

- Mon ikke, når der er gået en periode, så tilhører Per Bjerregaard en anden periode, og så starter der en ny i Brøndby, siger Carsten V. Jensen.

Ser du en fremtidig rolle for Per Bjerregaard i dansk fodbold, enten i DBU eller andet regi?

- Det skal jeg ikke gøre mig klog på. Men jeg ved, at han har et stort indblik i mange af de mekanismer, der er i den danske fodboldverden.

- Og det kan da godt være, at nogle af hans erfaringer kan bruges i nogle af de sammenhænge. Det må han gøre op med sig selv, siger Carsten V. Jensen.

/ritzau/