Brøndby lader forsvarsflop gå gratis til svensk klub

Michael Almebäck blev aldrig en succes i Brøndby, der nu har sendt svenskeren videre til Örebro i hjemlandet.
Michael Almebäck her i aktion mod Viborgs Mikkel Rask er fortid i Brøndby (arkivfoto).
Michael Almebäck her i aktion mod Viborgs Mikkel Rask er fortid i Brøndby (arkivfoto). Foto: BAANER RASMUS/RASMUS BAANER

Brøndby skiller sig af med den svenske forsvarsspiller Michael Almebäck.

Superligaklubben har mandag ophævet kontrakten et halvt år før udløb med den 27-årige forsvarsspiller, der aldrig slog igennem i Brøndby efter sit skifte fra Club Brugge i sommeren 2013.

I 2015 var Almebäck udlejet til Esbjerg. Nu går turen videre til Örebro i hjemlandet.

- Vi har vurderet, at Michael ikke har udsigt til fast spilletid i Brøndby, og både han og vi er enige om, at tiden er for kostbar til, at Michael er en trupspiller, siger sportsdirektør Troels Bech til Brøndbys hjemmeside.

- Michael ønsker forståeligt nok spilletid, så da Örebro rettede kontakt til os, er vi i dag blevet enige om at ophæve kontrakten med Michael, så han kan skifte til Örebro. Dermed får vi åbnet op for en plads i truppen, siger han.

Sportsdirektøren har ikke noget bud på, hvorfor Michael Almebäck aldrig blev en profil i Brøndby. Det blev blot til 18 kampe på to og et halvt år.

- Selv om vi nu har fundet en god løsning for alle parter, er vi selvfølgelig stadig møgærgerlige over, at Michael ikke formåede at løfte sit niveau og slå igennem i Brøndby.

- Det sker desværre fra tid til anden i fodboldens verden, at et potentiale ikke bliver indfriet. Uanset årsagerne hertil, så gælder det altid om, at begge parter kommer godt videre, siger Troels Bech.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.