Brøndby IF taber 30 millioner kroner i første halvår
Der er igen røde tal i Brøndby-regnskabet. Egenkapitalen er halveret på de første seks måneder.
Sportsligt går det fint i Brøndby If, der ligger nummer et i Superligaen. Men økonomisk er der fortsat problemer med at få indtægter og udgifter til at hænge sammen.
Sportsligt går det fint i Brøndby If, der ligger nummer et i Superligaen. Men økonomisk er der fortsat problemer med at få indtægter og udgifter til at hænge sammen. Foto: /Polfoto

Det kniber fortsat at drive rentabel fodboldforretning i Brøndby IF, der tirsdag har fremlagt regnskab for første halvår af 2016.

Superligaklubben kommer ud af de første seks måneder med et underskud før skat på 30,9 millioner kroner.

Resultatet er godt 10 millioner kroner dårligere end samme periode sidste år, hvor underskuddet lød på 20,1 millioner kroner.

Omsætningen er samtidig faldet fra 61,9 millioner kroner til 54,5 millioner kroner.

Det store minus betyder, at klubbens egenkapital er halveret, og nu kun udgør 33,4 millioner kroner.

Samtidig udgør selskabets likvide beholdninger kun 0,6 millioner kroner, og derfor har man måttet lån syv millioner kroner af klubbens storaktionær Jan Bech Andersen.

Det er da også derfor, at Brøndby IF forbereder endnu en aktieemission, som forventes at blive gennemført inden udgangen af i år.

Det luner dog også i kassen, at landsholdsspilleren Riza Durmisi for nylig skiftede til spanske Real Betis.

Den transfer indgår ikke i halvårsregnskabet, men vil give et plus på 17 millioner kroner i regnskabet for tredje kvartal.

Forventninger til regnskabsåret som helhed fastholdes til at blive et underskud før skat på mellem 15 og 25 millioner kroner.

Det forudsætter dog, at Brøndby mindst ligger nummer fem i Superligaen efter runde 13 - hvor der udbetales placeringspenge.

Sportsligt har klubben fra den københavnske Vestegn haft en fin start på den nye sæson,

Selv om det ikke lykkedes at spille sig videre til Europa League-gruppespillet, så ligger Brøndby på en delt førsteplads i Superligaen med 15 point for syv kampe.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.