Brødre snød staten for 40 millioner kroner
Fupselskaber var en guldgruppe for københavnske brødre. Foto: Colourbox / POLFOTO
Politiet er i gang med et større efterforskningsarbejde af to brødre, som med kreative firmakonstellationer har tjent millioner.

Et nedrivningsfirma, som har revet statslige og kommunale broer, skoler og ungdomsinstitutioner ned, betalte sine 30 til 40 medarbejdere med sorte penge, mens medarbejderne ofte hævede bistand eller dagpenge ved siden af.

Firmaet, der er ejet af to brødre fra Københavns vestegn, undlod ligeledes at betale skat, moms og arbejdsmarkedsbidrag.

Nu er de to brødre sigtet for svindel i millionklassen. Ifølge politiet er staten blevet snydt for 40 millioner kr., skriver Ekstra Bladet.

Politiet har blandt andet fundet ud af, at brødrene har hævet 20 millioner kr. kontant i pengeautomater. Når nedrivningsarbejderne fik løn, foregik det i små kuverter med kontanter.

Millionsvindlen har stået på siden 2006 frem til maj i år, hvor brødrene blev anholdt og varetægtsfængslet ved Retten i Glostrup.

Politiet mener, at brødrene har drevet et netværk af fupselskaber, hvor medarbejderne blev betalt med moms, mens brødrene stak blandt andet kildeskat og AM-bidrag i egne lommer.

Ifølge Ekstra Bladet har brødrene levet fedt på deres svindel med dyre biler og lejligheder på mondæne adresser i København.

Politiet regner med, at sagen snart er klar til retten.