Britiske fanger skal skærmes mod terrordømte islamister
Terrordømte islamister skal forhindres i at rekruttere andre fanger i britiske fængsler.

Storbritanniens regering overvejer i øjeblikket, om der skal etableres et særligt fængsel for terrordømte islamister i England og Wales.

Forslaget vil ændre de seneste 50 års politik inden for britisk fangepolitik, der blandt andet går ud på at sprede de mest farlige fanger.

Avisen The Guardian skriver, at justitsminister Michael Gove er i gang med at undersøge forholdene for de 130 terrordømte islamister i britiske fængsler.

Et af forslagene er det, som avisen kalder "Britisk Alcatraz" efter den berømte fangeø ved San Francisco i Californien.

Det ventes ifølge avisen at få støtte af ministeren, men avisen The Independent citerer justitsministeriet for at sige, at sådan plan ikke er på bordet.

Daily Mail skriver imidlertid, at regeringen ventes at støtte en idé om at adskille disse fanger fra andre, hvilket ifølge avisen er en tilgang til problemerne, som bruges i det franske fængselsvæsen.

David Cameron, Storbritanniens premierminister, holdt for få dage siden en tale om en fængselsreform. Her lukkede han op for muligheden for en fængselsenhed, der er adskilt fra resten af landets fængsler, skriver The Guardian.

Cameron sagde, at han er klar til at overveje store forandringer for at hindre, at terrordømte islamister rekrutterer nogle af de omkring 1000 fanger, som menes at være i risikozonen for at blive radikaliseret.

- Vi vil ikke se stiltiende på, at folk bliver radikaliseret, mens de er i statens varetægt, sagde Cameron.

- Jeg er parat til at overveje store forandringer. Det gælder lige fra de imamer, vi tillader at prædike i fængslerne, til en ændring i lokaliteter og metoder for at håndtere fanger, der er dømt for terrorforbrydelser, hvis det kræves, sagde premierministeren.

The Independent har talt med ekspert i ekstremisme Roger Griffin på Oxford Brookes University. Han advarer mod et særligt fængsel for terrorister. Det kan skabe et centrum for fanatisk jihad mod Storbritannien, advarer han.

- Det kan faktisk skabe et kommandocenter for Islamisk Stat-operationer i Storbritannien, siger han.

/ritzau/