Britiske elitesoldater jagter Gaddafi

Britiske specialstyrker fra SAS opererer i øjeblikket på landjorden i Libyen, hvor de har sat sig i spidsen i jagten på oberst Gaddafi.
Britiske elitesoldater er sat ind i jagten på Gaddafi. Arkiv
Britiske elitesoldater er sat ind i jagten på Gaddafi. Arkiv Foto: Polfoto, AP

For første gang har kilder i det engelske forsvar bekræftet, at britiske specialstyrker har været i Libyen i flere uger, og spillet en central rolle i koordineringen af kampene i Tripoli.

Det er den engelske avis The Daily Telegraph, der nu kan afsløre, at Englands premierminister David Cameron har beordret soldater fra det 22. SAS regiment til at stå i spidsen for oprørernes soldater.

Nu hvor størstedelen af byen er i oprørernes hænder, er SAS-soldaterne, der har været klædt i arabisk civilbeklædning og båret samme våben som oprørerne, blevet beordret til at skifte deres fokus mod eftersøgningen af Gaddafi, der har været på flugt, siden hans hovedkvarter blev væltet at oprørene i tirsdags.

I forsøg på at få fat i Gaddafi har overgangsrådet i Libyen NTC sat en pris på hans hoved på 6,7 millioner kroner. - død eller levende.

For siden oprørerne indtog Tripoli er Gaddafi ikke set offentligt, og hverken oprørerne eller Nato ved øjensynlig, hvor han befinder sig.

Kilde: The Daily Telegraph

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.