Britisk boyband: Danmark er første skridt
Britiske Lawson er overrasket over, at de har fans i Danmark, allerede inden deres første album er på gaden.

Drengene i det britiske boyband Lawson kan knap nok selv forstå, hvad det sidste år har budt på.

- De første tre år, vi spillede sammen, fik vi kun småjobs, men efter vi har fået en kontrakt, er det hele bare gået sindssygt stærkt, siger forsanger Andy til Ritzau.

Andy, Joel, Adam og Ryan spiller allerede for fulde huse hjemme i England og får job i udlandet, selvom deres første album først kommer på gaden i England den 22. oktober.

Fredag aften spiller bandet en koncert for 200 danske fans på Lille Vega i København.

Selvom deres første album endnu ikke er udkommet, er interessen for briterne allerede så stor, at en flok piger var taget i lufthavnen for at byde dem velkommen til Danmark, da de landede fredag eftermiddag.

Bandet håber, at den danske interesse og de dedikerede fans vil sprede sig til resten af verden.

Selvom de har optaget musikvideo hele natten, så glæder de sig til at optræde for de danske fans.

- Vi har rigtig hurtigt fået nogle fantastiske fans, som kommer og ser vores shows, selvom vi ikke har haft så mange singler ude endnu, fortæller guitarist Joel.

Bandet sætter stor pris på deres hurtigt voksende fanskare. De gør meget for at række ud til deres fans og lægger ofte videoer på youtube med hilsner og klip fra deres oplevelser. Og det vil de ikke stoppe med, selvom pladekontrakten med Universal Music er i hus.

- Det var sådan, vi blev opdaget, fordi folk kunne lide vores musik og coverversioner på YouTube, og det er også derfor, vi allerede har fans i så mange forskellige lande, så det stopper vi aldrig med, siger trommeslager Adam.

For dem repræsenterer aftenens koncert i København første skridt på vej ud i verden.

- Vi vil bare gerne spille live. Det er dét, som driver os. Så jo flere fans vi får rundt omkring i verden, jo flere steder kan komme ud og spille, siger Andy.

/ritzau/