Briter udsletter irakisk politistation
Flere end 1.000 britiske soldater stormede natten til mandag en officiel irakisk politistation og befriede 76 fanger. Bagefter blev stationen jævnet med jorden.

Natten til mandag stormede flere end 1.000 britiske soldater en irakisk politistation i Basra i det sydlige Irak. Ifølge briterne var politistationens betjente korrupte bandemedlemmer, og briterne angreb derfor stationen for at befri et antal irakiske fanger.

Briterne frygtede, at fangerne ville blive dræbt eller tortureret, hvis de ikke blev befriet. Bagefter sprængte soldaterne politistationen i luften.

Flere medier har beskrevet, at 178 fanger blev befriet, men ifølge AFP drejer det sig om i alt 76 irakere, som var tilbageholdt på politistationen.

»Der var 76 fanger, ikke 178 som vi først troede. De er blevet sikret, og vi har ført dem til en anden irakisk fængselsenhed,« siger major Charlie Burbridge til AFP.

Briterne har det overordnede ansvar for sikkerheden i Basra-området, hvor de danske soldater også er udstationeret. Soldaterne arbejder med at overdrage ansvaret for sikkerheden til det irakiske politi, men i flere tilfælde har bander og kriminelle infiltreret politiet og brugt politiuniformerne til at kidnappe, myrde og stjæle i.

Nattens angreb var et forsøg på at stoppe en af de mest lovløse politistationer i Basra, siger britisk militær.

»Vi har fjernet en betydelig og slem del af politistyrken, som har skræmt folk i Basra, og i sidste ende vil det gøre Basra til et bedre sted,« siger Culbridge til BBC.

Danmark har i øjeblikket 470 soldater i Irak, og de har base i Camp Dannevang, som ligger umiddelbart syd for Basra.