Brian Mikkelsen afviser revisionsrapport
Revisionsfirmaet KPMG bør trække analyse af Kulturministeriet tilbage, mener kulturministeren. Hysteri, lyder det fra Socialdemokraterne.

Kulturminister Brian Mikkelsen (K) afviser blankt en ny rapport fra revisionsfirmaet KPMG, der beskriver budgetudviklingen på Kulturministeriets område. Ifølge rapporten er der sket kraftige besparelser på kulturområdet, og senere i dag skal kulturminister Brian Mikkelsen i samråd i Kulturudvalget for at kommentere rapporten. Men den er imidlertid »så fuld af store fejl og forglemmelser, at den i praksis er ubrugelig,« mener Brian Mikkelsen.

»Jeg opfordrer revisionsfirmaet til at trække den tilbage og rette op på de fejl og mangler, som den påviseligt indeholder,« siger Brian Mikkelsen og hævder, at KPMG regner 220,8 millioner kroner forkert, fordi firmaet benytter en forkert beregningsmodel for prisudviklingen,

Det afviser Socialdemokraternes kulturordfører Mogens Jensen dog.

»Regeringen og nu også kulturministeren er blevet helt hysterisk. Undersøgelsen fra KPMG har godt nok brugt en anden regulering end staten normalt bruger. Men den er mere anvendelige og er et godt udtryk for den reelle udvikling. Nemlig, at der er kommet færre penge til kunst og kultur under Brian Mikkelsen,« siger Mogens Jensen.