Breivikrapportens hovedpunkter
22. juli-kommissionens rapport er blevet lækket til pressen før tid. Se her hovedkonklusionerne.

* Efterretningstjenesten reagerede ikke på en advarsel fra Toldvæsnet om Anders Behring Breiviks indkøb af ingredienser til at fremstille en bombe.

* Politiet orienterede efter bilbombeangrebet på regeringskvarteret i Oslo ikke det norske vejdirektorats trafikcentral, der kunne have standset trafikken i Oslo.

* Adskillige svagheder, som tidligere var blevet konstateret ved øvelser, var ikke rettet op.

* Meldingen om en mulig flugtbil fra Oslo blev liggende ulæst alt for længe på politiets operationscentral.

* Centralen var desuden for dårligt bemandet, og personalet var ikke trænet tilstrækkeligt i at tage afgørende beslutninger i den slags situationer.

* Politiet inddrog ikke medierne til at informere befolkningen om for eksempel bilnummeret på flugtbilen eller den omstændighed, at den formodede gerningsmand bar politiuniform.

* Informationer og viden blev ikke videregivet tilstrækkeligt godt mellem afdelinger og de enkelte betjente, og Oslos Politis nabodistrikt var alt for passivt.

* Politiets egen helikopter blev ikke sat ind i aktionen.

* De første betjente ved kajen over for Utøya fulgte ikke instrukserne for igangværende skyderier og undlod derved at tage til Utøya med det samme.

* En af dem gav sig i stedet til at dirigere trafikken. Ved at standse bilerne på stedet bragte vedkommende oven i købet bilisterne i potentiel livsfare, fordi de kunne være blevet ramt af projektiler fra Utøya.

Kilde: NTB

/ritzau/

via Listen To News