Breivik planlægger eksklusivt interview
Hvis Anders Breivik får sin vilje, kan han snart opleves i et interview med en større udenlandsk tv-station. Foto: AP/POLFOTO/arkiv / POLFOTO
Massemorderen ønsker at tale ud, inden retssagen imod ham begynder.

Den norske massemorder Anders Breivik vil give et eksklusivt interview, før retssagen imod ham starter, og han har tilsyneladende allerede en udenlandsk tv-station i tankerne.

Det skriver verdensgang.no.

Ifølge Breiviks advokat, Geir Lippestad, er det i sidste ende op til fængselsdirektør Knud Bjarkeid fra Ila-fængslet, hvor Breivik sidder, om Breivik får lov til at gennemføre interviewet.

Derudover vil Geir Lippestad ikke blande sig i historien.

"Vi har gjort os klart, at vi ikke skal være en central for journalister, som vil snakke med ham, så vi er ikke involveret i andet end at give sigtede et godt råd; at det ikke er klogt at udtale sig før retssagen. Alligevel har Breivik sagt, at han vil lade sig interviewe af en udenlandsk tv-kanal," siger Geir Lippestad til verdensgang.no.

Anders Breivik har i sit såkaldte manifest beskrevet, hvordan man skal forhandle med journalister i en interview-situation.

"I en konfrontation skal man nærme sig alle journalister med yderste fordomme," skriver Anders Breivik ifølge verdensgang.no, hvorefter han beskriver en række krav, som skal udfyldes før et interview.

Verdensgang.no har ikke kunnet få be- eller afkræftet, om Breivik har sat sådanne betingelser forud for et eventuelt interview.

Breivik har erkendt, at han stod bag Oslo-bomben og Utøya-massakren, som i alt kostede 77 mennesker livet den 22. juli sidste år.

Kilde: verdensgang.no