Bredahl slået ned på grund af cigaretter
Det var tilsyneladende en diskussion om cigaretter, der natten til søndag resulterede i, at bokseren Johnny Bredahl blev slået brutalt ned på Strøget i København. En 18-årig mand er fængslet for overfaldet.

En 18-årig mand fra Nordvest gik natten til søndag amok og tæskede den tidligere verdensmester i boksning Johnny Bredahl, der var på vej hjem fra en julefrokost ? efter sigende på grund af noget så banalt som et par cigaretter.

»Han (Johnny Bredahl, red.) kom stille og roligt gående ned ad Strøget ved sekstiden, da tre mænd ifølge vidner ville bomme cigaretter af ham. Det resulterede herefter i, at den ene af de tre gik løs på ham, og det var ifølge vidnerne ikke, fordi han opfordrede til noget. De ville volden for voldens skyld,« siger Niels Bogs-Grarup, vagtleder ved kriminalpolitiet.

Den 18-årige mand, der er fra det københanske nordvestkvarter, blev mandag varetægtsfængslet ved et grundlovsforhør. Manden er sigtet for vold af særlig farlig karakter, men han nægter sig skyldig.

»Manden er varetægtsfængslet for kvalificeret vold, der er særlig rå og brutal vold ofte med brug af redskaber. Vidner har forklaret, at der ved overfaldet blev kastet med med flasker, der har ramt ansigtet, og at der også skulle være uddelt spark. Derfor er den 18-årige sigtet for kvalificeret vold. Han er dog ikke selv enig i sigtelsen. Han erkender at have været på stedet, og at der har været kontakt mellem ham og Bredahl, men er ikke enig i det påståede,« siger Gunnar Nørager, vagthavende ved kriminalpolitiet til DNY mandag aften.

Selvom den 18-årige nægter sig skyldig, mener Gunnar Nørager dog, at politiet har en god sag mod ham.

»Man må jo sige, at Bredahl virkelig ikke særlig godt ud efter overfaldet, Der er mange vidner til forbrydelsen, så vi har en udmærket sag opklaringsmæssigt, og vi mangler endda stadig at afhøre en del vidner. Folk har været meget interesserede i at hjælpe i denne sag, så jeg tror nok, at vi skal køre denne sag hjem,« siger han.

Det var også oplysninger fra vidner til overfaldet, der førte politiet til den 18-årige mand, der blev anholdt hos sin familie. Forklaringer tyder på, at det kun var den 18-årige, der var aktiv under overfaldet, men politiet leder stadig efter mindst én medgerninsgmand mere til det grove overfald.

»Vi er ved at klargøre, om der er mere end en ansvarlig for overfaldet ? altså to forbrydere. Der skulle i hvert fald have været to mænd til stede ved overfaldet, men nogle vidner mener, at den anden blot forsøgte at hjælpe og afværge overfaldet,« siger Gunnar Nørager.

Søndag sagde politiet, at de efterlyste tre mænd af grøndlandsk afstemning i forbindelse med overfaldet. Gunnar Nørager ville dog ikke kommentere, hvorvidt den 18-årige stammer fra Grønland eller ej.

Johnny Bredahl blev søndag morgen behandlet på overfaldstedet og derefter kørt videre og indlagt på Rigshospitalets traumeafsnit med flere brud i hovedet.

Johnny Bredahls tilstand er nu stabil, men han lider dog af hukommelsestab i forhold til forbrydelsen.