Bredahl slået ned for en smøg
Den tidligere verdensmester Johnny Bredahl blev slået ned på Strøget, fordi de tre voldsmænd efter sigende ville låne smøger. Men det var vold for voldens skyld, mener politiet.
Seneste i sagen: 19-årig fængslet for overfald på Bredahl
Af Anders Heissel - anhe@dny.dk

Noget så banalt som et par cigaretter var tilsynelande skyld i, at den tidligere bokser Johnny Bredahl brutalt blev slået ned på Strøget i København.  
En 19-årig mand er anholdt for at have sparket og slået Johnny Bredahl, der tidlig søndag morgen var på vej hjem fra en julefrokost og gik ned ad Strøget i København.

Ifølge vagtlederen hos kriminalpolitiet i København, Niels Bogs-Grarup, var det regulær gadevold.
»Han (Johnny Bredahl, red.) kom stille og rolig gående ned af Strøget ved 6.00-tiden, da tre mænd ifølge vidner ville bomme cigaretter af ham. Det resulterede herefter i, at den ene af de tre gik løs på ham, og det var ifølge vidnerne ikke fordi, han opfordrede til noget. De ville volden for voldens skyld,« siger Niels Bogs-Grarup.

Eksbokseren blev slået og sparket flere gange, blandt andet i hovedet, hvor han har fået flere brud.
Det var oplysninger fra vidner til overfaldet, der førte politiet til den 19-årige mand, der blev anholdt hos sin familie. Da det kun var den 19-årige, der var aktiv under overfaldet, er det indtil nu kun ham, der er anholdt.

Mandag formiddag skal en dommer afgøre, om den 19-årige skal varetægtsfængsles