Brasiliens præsident er under anklage for korruption
"Ud med Temer", står der på demonstranternes banner i São Paulo, efter landets største avis skriver, at præsident Michel Temer har medvirket til at bestikke en korruptionsdømt politiker til at holde mund. Foto: Nacho Doce/Reuters
Præsident Michel Temer forsøgte at få en mellemmand til at betale korruptionsdømt politiker til at holde mund.

Brasiliens præsident, Michel Temer, er havnet i et stormvejr, efter en avis har afsløret, at han har forsøgt at købe en korrupt politiker til tavshed.

Temer har øjeblikkeligt afvist alle beskyldningerne i avisen O'Globo. Men der er krav om, at han træder tilbage.

Avisen skriver, at præsidenten 7. marts mødtes med Joesley Batista, der er chef for landets største slagterivirksomhed, JBS.

Batista lavede en lydoptagelse af mødet. Her fortalte han Temer, at han betalte penge til den korruptionsdømte tidligere formand for parlamentet Eduardo Cunha.

Ifølge avisens rapport, så svarede Temer Batista:

- Du er nødt til at blive ved med det.

Cunha afsoner en fængselsstraf for at have taget imod mange millioner dollar i bestikkelse fra Brasiliens oliegigant Petrobras.

Selv om Temers kontor straks nægtede, at der har været betalt penge for at sikre, at Cunha klapper i, så reagerer millioner af brasilianere på nyheden med stor vrede.

Det er kun et år siden - kort får OL i Rio - at senatet fjernede den socialistiske præsident Dilma Rousseff. Hun var under beskyldning for at have pyntet på statsbudgettet.

Den offentlige anklager efterforsker en meget stor del af parlamentsmedlemmerne for korruption.

Det har længe været kendt, at anklagerne har haft den liberale Temer i kikkerten for at have modtaget store beløb i bestikkelse.

O'Globo har ikke oplyst, hvorfra man har sine oplysninger om lydoptagelsen.

Fra venstresiden i brasiliansk politik med Arbejderpartiet i spidsen lød der onsdag aften krav om, at Temer straks træder tilbage.

Parlamentsmedlemmet Alessandro Molon afleverede en anmodning til underhusets formand, Rodrigo Maia, om en rigsretssag mod Temer.

Nogle få tusinde var på gaden onsdag aften for for at protestere i São Paulo. I hovedstaden Brasilia dyttede bilisterne og råbte ud af de åbne bilruder "ud med Temer".

/ritzau/AFP
via Listen To News