Brasiliens centralbank sætter renten ned
Perioden med rentenedsættelser er måske ved at nå til vejs ende, ifølge finanshus.

Brasiliens centralbank satte onsdag sin toneangivende rente ned for niende gang siden august 2011. Formålet med de mange rentenedsættelser er at stimulere økonomien. I forhold til Europa og USA er renten i Brasilien med 7,5 procent dog fortsat høj.

Brasiliens normalt så stærke økonomi påvirkes af afmatningen i Kina, USA og Europa. Regeringen kalkulerer med en økonomiske vækst i år på omkring tre procent. Det er en del lavere end normalt.

Økonomerne på finansmarkederne anser regeringens prognose for at være for optimistisk og forventer en vækst i år på kun 1,7 procent. I 2011 udvidede økonomien sig med 2,7 procent. I 2010 var fremgangen på 7,5 procent.

Ifølge Goldman Sachs vil økonomien begynde at vise muskler frem mod afslutningen på 2012. Finanshuset forventer ikke flere rentenedsættelser. Blandt andet fordi inflationen i Brasilien er stigende.

Fredag offentliggøres tallene for den økonomiske udvikling i andet kvartal 2012. I de tre første måneder af året voksede økonomien kun med 0,2 procent.

Onsdagens rentenedsættelse kom få timer efter, at regeringen præsenterede en række tiltag rettet mod at få sat gang i privatforbruget og investeringer.

/ritzau/AFP