Brasilien indleder undersøgelse af massiv korruption
En kommission nedsat af kongressen skal se nærmere på "forbrydelser begået af Fifas direktører".
Jose Maria Marin er omdrejningspunkt for en sag om korruption og bestikkelse, der kører i USA, men nu breder sig til Brasilien. Han nægter sig skyldig.
Jose Maria Marin er omdrejningspunkt for en sag om korruption og bestikkelse, der kører i USA, men nu breder sig til Brasilien. Han nægter sig skyldig. Foto: Mary Altaffer/AP

Brasilianske myndigheder har nedsat en kommission, der skal undersøge og afdække forbrydelser begået af direktører i Det Internationale Fodboldforbund (Fifa).

Kommissionen vil blandt andet undersøge tidligere præsident i Det Brasilianske Fodboldforbund (CBF) Jose Maria Marin, der var en drivkraft bag VM i Brasilien i 2014.

Marin er en af syv Fifa-topfolk, som blev anholdt i en antikorruptionsaktion i Zürich tilbage i maj sidste år.

Dengang stormede schweizisk politi - på foranledning af de amerikanske myndigheder - et hotel, hvor en række Fifa-topfolk opholdt sig.

De amerikanske myndigheder anklager Fifa-topfolk for bestikkelse for omkring en milliard kroner. Bestikkelsespengene er ifølge anklagerne brugt til at sikre, at fodboldturneringer og tv-rettigheder er endt på bestemte hænder.

Anklageskriftet omfatter beskyldninger om korruption i en periode på 24 år fra 1991 til 2015.

Aktionen i Schweiz startede lavinen, som i sidste ende førte til Fifa-præsident Sepp Blatters fald.

Jose Maria Marin er blevet udleveret til USA under anklager for at tage imod bestikkelse i forbindelse med tv-rettigheder til sydamerikanske turneringer.

Hans forgænger Ricardo Teixeira og hans efterfølger Marco Polo Del Nero er også blevet tiltalt i USA.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.