Brandbiler hastede til royalt slot

Det norske kongepar var heldigvis ikke hjemme, da deres slot måtte evakueres.
Hele tre brandbiler kom drønende for at beskytte på den norske kongefamilie fra flammerne. Heldigvis var det ikke nødvendigt.
Hele tre brandbiler kom drønende for at beskytte på den norske kongefamilie fra flammerne. Heldigvis var det ikke nødvendigt. Foto: LUKAS LEHMANN / POLFOTO

En kimende brandalarm i den norske kongefamilies slot fik fredag nat brandbilerne til at komme drønende med hast og blink.

Ifølge det norske Se og Hør var hverken dronning Sonja eller kong Harald til stede, da alarmen gik i gang i deres hjem klokken 3.55 fredag nat.

Brandbilerne kom hurtigt og slottet blev evakueret.

- Jeg gik forbi slottet ved firetiden natten til lørdag og hørte, at brandalarmen gik. Jeg tror, der var tre brandbiler på stedet, to bagved, som jeg tog billeder af, og en foran slottet, fortæller et øjenvidne til det norske ugeblad.

Kommunikationschef ved slottet, Sven Gjeruld Gjeruldsen, bekræfter, at der havde været udrykning og evakuering. Heldigvis var der tale om falsk alarm, kunne de lettede brandfolk konstatere, efter at have tjekket det store slot grundigt.

- Det var kraftigt regnvejr, og brandalarmen blev udløst af noget vand, der var trængt ind i forbindelse med renovering af taget, siger Gjeruldsen til det norske Se og Hør.

Dronnning Sonja blev tidligere i denne måned 75 år og bor sammen med sin jævnaldrende mand i slottet i Olso.

Kilde: Se og Hør.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.