Brand på losseplads i Norge koster millioner
En brand på en losseplads i Stavanger i Norge koster mindst 60 millioner kroner.

Ingen mennesker kom noget til ved en brand på en losseplads i Stavanger i Norge natten til tirsdag. Men de materielle skader beløber sig op til over 60 millioner kroner.

Branden opstod i genbrugsanlægget Westco, det største i Stavanger området, lidt over midnat og fik hurtig fat i op mod 200 ton affald, der skulle være fjernet tirsdag.

Branden er den største i Stavanger i flere år og tvang adskillige virksomheder til at holde deres ansatte hjemme på grund af en enorm røgudvikling.

Westcos kontorbygning og forarbejdsningsanlæg er helt ødelagt, og ifølge norske medier vil en genopbygning koste mindst 60 millioner kroner.

Derudover skal nye maskiner og produktionsanlæg købes ind.

Branden var voldsom, og flere end 50 brandmænd fra adskillige stationer kæmpede med ilden indtil ved middagstid tirsdag, hvor branden kom under kontrol.

Årsagen til branden er endnu uklar. Men brandinspektør Sven Kåre Hagevig tror, at selvantændelse er en mulighed.

- Der har været flere tilløb til brande på anlægget i den senere tid. Men det er endnu for tidligt at sige noget om årsagen, siger inspektøren tirsdag eftermiddag.

Normalt tømmes opbevaringshallen hver dag. Men mandag gik et transportbånd i stykker, og hallen var næsten fyldt op, da branden brød ud.

Flere tusinde ansatte på virksomheder i området fik tirsdag morgen besked om at blive hjemme, indtil branden var slukket. Blandt andre Statsoil gav sine 1700 ansatte besked om ikke at møde på arbejde før tirsdag eftermiddag.

/ritzau/NTB