Brand på kraftværk breder sig til silo
Brandfolk arbejder søndag aften på at slukke brand på Avedøreværket på Avedøre Holme syd for København

Den brand, der søndag opstod i et transportbånd på Avedøreværket syd for København, bredte sig søndag aften til en silo med brændselspiller af træ.

Derfor var brandfolk søndag aften fortsat travlt beskæftiget med at slukke ilden på kraftværket.

Branden gav ikke længere generende røgudvikling, men politiet opretholder en afspærring omkring værket, fordi der er en teoretisk risiko for, at røggasser kan eksplodere.

- Siloen er stor, og indeholder en stor masse af træpiller. Derfor er det en meget lang proces at få slukket ilden, siger vagtchef Jens Møller, Københavns Vestegns Politi.

Ingen mennesker er kommet noget til ved branden.

Den opstod tidligere søndag, da der gik ild i et transportbånd på kraftværkets område. Det gav fra begyndelsen en kraftig røgudvikling.

Adskillige brandfolk blev kastet ind i opgaven med at slukke branden, og politiet bad borgerne i området om at lukke døre og vinduer. Ikke fordi røgen var decideret giftig, men fordi den kunne være generende.

På det tidspunkt var brandvæsnets slukningsarbejdet vanskeliggjort af, at branden var i 50 meters højde.

De lokale brandfolk fik assistance af kolleger fra Københavns Brandvæsen, og også Beredskabsstyrelsen rykkede ud, oplyser politiet.

Først på eftermiddagen lød meldingen, at ilden var under kontrol. Men omkring klokken 17.30 stod det klart, at flammerne havde bredt sig fra transportbåndet ind i en silo med træpiller.

Brandvæsnet arbejdede midt på aftenen på at få åbnet siloen, så nogle af pillerne kan blive fjernet for at lette slukningen.

Afspærringen, som politiet har opstillet i det øde industriområde, går fra vejen Kystholmen og ud mod vandet. Den opretholdes, indtil risikoen for eksplosion ikke længere er til stede.

- Vi håber, at banden er så meget slukket, at der ikke er fare for eksplosion og opblussen. Men indtil vi har fuldstændig sikkerhed for det, går vi med livrem og seler, siger Jens Møller.

/ritzau/