Brand i gaden
Nørrebro ? Københavns Brandvæsen travlt med at slukke ildebrande på gaderne lørdag nat. 11 ture med inspektørvognen og 25 udrykninger blev det til

Københavnhs Brandvæsen havde travlt lørdag aften og nat, da demonstranter fra Ungdomshuset lavede bål og brand i gaderne. De satte ild til alt, hvad de lige kunne komme i nærheden af såsom juletræer og cykler, men det var mest skraldecontainere, der blev sat i brand. De mest udsatte områder var Prinsessegade, Jagtvej og Nørrebrogade. Når brandmændene havde fået bugt med ilden sad resterne af skraldecontinerne, der er lavet af glasfiber, som en stor, smeltet klump på vejbanen og sendte giftig røg ud i natten.
»Jeg plejer at skelne mellem røg med udtrykkene »giftig, giftig« eller »meget giftig«, og der vil jeg nok placere røg fra brændende glasfiber under det første udtryk. Der sker ikke noget ved at bevæge sig forbi røgen, men man skal ikke blive stående tæt på for længe,« siger Jan Sørensen, brandinspektør ved Københavns Brandvæsen, der er lettet over, hvor smertefrit aftenen gik for brandmændene.
»Vi kørte 25 ture med udrykning i alt, så vi havde da mere travlt end normalt, men det var faktisk ikke så slemt, som vi havde frygtet. Nytårsaften kommer vi for eksempel gerne op på 130 ture i løbet af aftenen og natten,« siger han og tilføjer:
»Vi blev både respekteret af demonstranter og politi, så vi havde en forholdsvis problemfri opgave.«