Brand bryder ud i Rios olympiske by efter demonstration

En container brød torsdag i brand, efter en række tidligere ansatte havde demonstreret foran Rios Olympic Park
Arbejdere bygger på Deodoro Olympic Park i Rio de Janeiro, Brasilien. Byggeriet er forsinket, og torsdag aften er en brand brudt ud efter en demonstration på området.
Arbejdere bygger på Deodoro Olympic Park i Rio de Janeiro, Brasilien. Byggeriet er forsinket, og torsdag aften er en brand brudt ud efter en demonstration på området. Foto: Silvia Izquierdo/AP

Torsdag eftermiddag lokal tid brød en brand ud i en shippingcontainer i den olympiske by i Rio de Janeiro.

Branden er ifølge olympiske officials påsat af en række demonstranter, skriver det brasilianske nyhedssite G1.

Branden blev hurtigt slukket, og der var ingen personskader ifølge Rio de Janeiros brandvæsen.

Men branden kaster alligevel lys over den utilfredshed, der hersker i Brasilien før det OL, der skulle være en kæmpe reklame for landet.

Demonstranterne var tidligere arbejdere, der blev fyret fra deres job i december, og stadig ikke har modtaget løn fra den brasilianske arrangør.

Branden er desuden dårligt nyt, fordi de brasilianske arrangører af OL er langt bagude med deres byggerier forud for verdens største sportsbegivenhed.

Selv om det ser ud til, at alle faciliteter bliver færdige til starten af De Olympiske Lege, vil flere af disse angiveligt ikke være blevet testet før de olympiske konkurrencer.

Brasilien var i 2014 vært for VM i fodbold, der også var genstand for demonstrationer og forsinkelser på afgørende byggerier.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.