Brændte biler var stjålet
Kriminalitet ? Vollsmose var natten til mandag hærget af tre voldsomme bilbrande. Politiet formoder, at bilerne er stjålet af en gruppe unge, der ville slette deres spor

Det er formodentlig en gruppe utilpassede unge, der natten til mandag satte ild til tre biler i Vollsmose-området.
Odense Politi formoder, at bilerne er stjålet i løbet af weekenden og til sidst sat i brand for at vanskeliggøre efterforskningsarbejdet.
»Vi har set lignende sager før. Når tyvene har kørt lidt rundt i bilerne, sætter de ild til dem for at dække over spor, der senere kan afsløre dem,« siger vicepolitikommissær Jan Kurt Larsen.
Første brand blev anmeldt søndag klokken 22.44, hvor en bil af ukendt mærke gik op i lys lue på Vollsmose Allé.

To biler mere

Allerede otte minutter senere ? klokken 22.52 ? brød den anden bil i brand ved Bøgeparken.
Og ud på morgenen måtte brandvæsen og politi atter en tur til Vollsmose, hvor en Opel Kadet gik op i røg ved Tjørnehaven klokken 05.07.
»Vi undersøger lige nu bilerne for stelnumre og andet, der kan afsløre bilernes ejere. Når vi har talt med dem, ved vi sikkert også mere om, hvem gerningsmændene er,« forklarer Jan Kurt Larsen.
Politiet ved endnu ikke, hvordan bilbrandene er blevet påsat.
»Men det normale er, at man skyller brandbart væske ud over bilen eller antænder noget avispapir under førersædet,« siger Jan Kurt Larsen.
Samme aften blev der også sat ild til en klapvogn i en opgang i Fyrreparken. Her nåede en beboer dog at slukke vognen, inden brandvæsenet nåede frem.