Botox virker mod skrivekrampe
Hvis du får ondt i leddene af at skrive for meget på computer, så kan det være, at en indsprøjtning med det rynkeudglattende middel Botox kan hjælpe dig.

Hollywoodstjernerne sprøjter på livet løs stoffet ind i ansigtet for at bevare et ungdommeligt udseende. Men nu viser det sig, at Botox kan andet end at rette rynkerne ud.

Midlet får nemlig musklerne til at slappe unaturligt meget af, og derfor har hollandske forskere fundet ud af, at Botox kan bruges til at afhælpe dystoni, også kendt som skrivekrampe, skriver Reuters.

Skrivekrampe er en betegnelse for muskelspasmer i hænderne, som opstår når personen får en pen i hånden og begynder at skrive. Hånden, der skal skrive, får ofte med krampelignende spændinger i tommel- og pegefinger samt spændinger omkring håndleddet. Spændingerne i musklerne gør det umuligt at skrive en almindeligt glidende skrift

I den nye undersøgelse af Botox-behandlingens virkning, der er udarbejdet af Amsterdams Universitet, deltog 40 personer med skrivekrampe.

»Nogle af patienterne havde endda mistet deres job på grund af deres lidelse, fordi de ikke kunne skrive længere,« siger Jose Kruisdijk, der er læge og ledende forsker bag undersøgelsen til Reuters.

70 procent af personerne fik forbedret deres situation væsentligt, efter at de var blevet behandlet med Botox.