Bosnisk mand havde bilen fuld af håndgranater og våben
Politiet er ved at optrævle et våbensmuglernetværk efter fundet af ti håndgranater og 13 skydevåben i en bil.
I en rutinekontrol ved Rødbyfærge fandt politi og Skat ti håndgranater og 13 skydevåben gemt i en bil. Arkivfoto.
I en rutinekontrol ved Rødbyfærge fandt politi og Skat ti håndgranater og 13 skydevåben gemt i en bil. Arkivfoto. Foto: KASPER LØFTGAARD/POLFOTO

I mere end to måneder har en bosnisk mand i al hemmelighed siddet varetægtsfængslet i en større sag om våbensmugling.

Manden blev anholdt den 27. juli, da Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i samarbejde med Skat gennemførte en rutinekontrol ved Rødbyfærge.

I bosnierens bil fandt man et veritabelt våbenarsenal. I alt ti håndgranater og 13 skydevåben - heriblandt fire håndvåben og fire maskinpistoler.

- Vores opfattelse er, at denne mand er en del af et større våbensmuglernetværk, siger politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

- Og derfor har vi holdt møder med en række internationale samarbejdspartnere - herunder også med myndigheder på Balkan, da vi er overbevist om, at våbnene stammer derfra, hedder det videre.

I efterforskningen har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi særlig fokus på, om våbnene var på vej til bande- eller rockermiljøet.

- Efterforskningen pågår stadig, og vi kan ikke afvise, at der vil komme flere anholdelser i denne sag i ind- eller udland, udtaler Kim Kliver.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.