Bortvist af chefen: Nu opgiver Svend sin kamp for smøgerne

Selv om rygeren Svend Jørgensen er målløs og skuffet over, at han skulle bortvises fra sit job for at tænde en smøg det forkerte sted, opgiver han at føre sin sag til Højesteret
Selv om rygeren Svend Jørgensen er målløs og skuffet over, at han skulle bortvises fra sit job for at tænde en smøg det forkerte sted, opgiver han at føre sin sag til Højesteret.
Selv om rygeren Svend Jørgensen er målløs og skuffet over, at han skulle bortvises fra sit job for at tænde en smøg det forkerte sted, opgiver han at føre sin sag til Højesteret. Foto: Privat

Rygeren Svend Jørgensen, der blev fyret fra sit job, fordi han tændte en smøg det forkerte sted, opgiver nu kampen mod sin tidligere arbejdsgiver. Efter at have tabt i både byretten og landsretten opgiver den 60-årige tidligere lagerchef at føre sagen til Højesteret.

Beslutningen er truffet i samråd med Frie Funktionærers juridiske chef, Claus Carstensen.

- Eftersom flere instanser har dømt sagen til arbejdsgiverens fordel, vurderer vi chancen for at få den i Højesteret som så lille, at vi vælger ikke at gå videre med den. Det ændrer ikke på, at vi fortsat er uenige i vurderingen og mener, den er alt for hård. Vores håb er, at den derfor ikke får lov at danne præcedens i andre lignende situationer, siger Claus Carstensen.

I november 2014 valgte Svend Jørgensen at tænde en cigaret i porten til lageret på sin arbejdsplads, frugt-og juicefabrikken Orana A/S i Rynkeby på Fyn. Han blev opdaget af en chef og øjeblikkelig bortvist efter 31 års ansættelse. Ifølge virksomheden havde Svend Jørgensen tidligere fået en mundtlig advarsel for brud på rygereglerne. 

I retten argumenterede Svend Jørgensens advokat for, at arbejdsgiveren skulle betale en erstatning på 430.000 kroner for løn, feriepenge og pension. Men kravet blev afvist til Svend Jørgensens store fortrydelse. 

- Jeg er fuldstændig målløs og rystet over, at der i Danmark ikke skal mere til for at blive bortvist end at tænde en cigaret det forkerte sted, sagde Svend Jørgensen umiddelbart efter nederlaget i Landsretten.

 I Frie Funktionærer konstaterer den juridiske chef, at byretten og landsretten har det primære fokus på det faktuelle: 

- De har primært forholdt sig til det faktuelle i, at han røg på et område, hvor det ikke var tilladt, hvor vores fokus har været på, at straffen – at blive bortvist med øjeblikkelig virkning – ikke stod mål med forseelsen, siger Claus Carstensen.

Under sagen argumenterede Svend Jørgensen med, at han ikke var bekendt med, at Oranas personalepolitik var blevet skærpet, så brud på rygereglerne kunne medføre bortvisning. Virksomheden har som følge af sagen skærpet nogle procedurer, så alle medarbejdere eksempelvis nu bliver bedt om at underskrive, at de har modtaget, læst og forstået den gældende rygepolitik.

 

 

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.