Borgerservice-ansat snød for millioner
En tidligere kommunalt ansat i Gladsaxe, som overførte penge til sin egen konto, er blevet dømt for bedrageri.

Gennem en periode få flere år overførte en kvindelig ansat i Gladsaxe Kommune massevis af penge fra kommunens kasser til sin private bankkonto.

Men hun blev opdaget og siden anholdt på sin arbejdsplads på rådhuset, og nu kan kvinden kalde sig bedrageridømt.

Svindelnummeret koster hende en fængselsstraf på ét år og seks måneder, hvoraf tre måneder er ubetinget fængsel, har Retten i Glostrup bestemt.

- Hun har siddet i det, som hedder afdelingen for Borgerservice og har haft adgang til konti i kommunen, fortæller politikommissær Henning Nielsen, som står i spidsen for afdelingen for økonomisk kriminalitet ved Københavns Vestegns Politi.

Fra sin kontorstol i kommunen kanaliserede kvinden knapt to millioner kroner over på sin egen private bankkonto fra starten af 2007 til slutningen af 2011, hvor bedrageriet ikke gik længere.

Den kommunalt ansatte overførte pengene drypvis - i alt 163 gange - og brugte beløbene på tøj, sko, gæster og gaver. Hun boede også i en ejerlejlighed med dyr husleje, oplyser politiet.

Men kommunen fik mistanke til den 52-årige ansatte og iværksatte derfor en intern undersøgelse.

Da den viste, at der var noget helt galt med pengestrømmen, blev politiet tilkaldt til Gladsaxe Rådhus, hvor kvinden blev anholdt i december 2011.

Hun har fra første færd erkendt sig skyldig i bedragerisagen.

/ritzau/