Borgerlige klager over brud på forligsregler
Simon Emil Ammitzbøll har sammen med tre kollegaer sendt et klagebrev til statsministeren. Foto: Jens Dige/POLFOTO/Arkiv / POLFOTO
Beskæftigelsesministeren har ifølge fire borgerlige gruppeformænd ændret i efterlønsreformen. Det er i strid med reglerne, siger de.

Regeringen har tilsyneladende ændret dele af den store efterlønsreform. Det er uacceptabelt, mener fire borgerlige gruppeformænd.

Derfor har Kristian Jensen (V), Kristian Thulesen Dahl (DF), Simon Emil Ammitzbøll (LA) og Lars Barfoed (K) sendt et åbent klagebrev til statsministeren.

"Beskæftigelsesministeren agter at fremsætte et lovforslag om tilbagetrækningsreformen efter høringsperioden uden at have drøftet høringssvarene med forligskredsen og dermed heller ikke drøftet de ændringer, som er foretaget i lovforslaget med forligskredsen," lyder det i brevet, som Jyllands-Posten har fået fat i.

De fire gruppeformænd mener, at forholdet er en klokkeklar overtrædelse af forligsreglerne.

"Vi har sendt brevet, fordi vi synes, det er vigtigt, at man overholder forlig i Folketinget, og så er vi utilfredse med, at regeringen har haft så meget rod med, hvilke forlig, der var," siger Simon Emil Ammitzbøll fra Liberal Alliance til Newspaq.

Socialdemokraterne og SF er ikke optaget som forligspartnere i efterlønsreformen. Derfor vil det være brud med forligsreglerne, hvis Mette Frederiksen (S) har lavet ændringer i lovforslaget.

"Vi skal derfor bede om, at statsministeren på regeringens vegne anerkender de gældende forlig og de forligsregler, som får hverdagen til at fungere på Christiansborg," skriver de fire slutteligt.

Socialdemokraterne har endnu ikke kommet med deres udlægning af sagen.