Borgerforslag: Udeluk ikke-vaccinerede børn fra offentlige institutioner
Flere lande har allerede indført lovpligtig vaccination. I 2017 vedtog Italien, at børn skal være vaccineret, før de kan blive skrevet op til offentlig børnepasning og folkeskole i landet. Foto: Lukas Schulze/AP Photo/Ritzau Scanpix/arkiv
22-årige Kamille Mette Mathiasen har siden onsdag fået over 8000 støtter til sit borgerforslag, der vil forbyde ikke-vaccinerede børn i offentligedaginstitutioner

Kamille Mette Mathiasen på 22 år har aldrig været politisk aktiv. Hun bor på kollegium i Aarhus, læser til pædagog, og er på mange måder en helt almindeligung studerende.

Men hun er også kvinden bag et borgerforslag, der siden onsdag har fået over 8000 støtter. Med forslaget håber hun, at kunne forbyde ikke-vaccineredebørn at komme i en offentlig institution, medmindre de ikke kan få vaccinen af helbredsmæssige årsager. Det skriver avisen Danmark.

Kamille Mette Mathiasens mål er at beskytte de børn, der er for unge til at blive vaccineret, og børn som halvandet år gamle Noah Elias, der på grund af en immundefekt ikke kan tåle vaccinen, men risikerer at dø, hvis han smittes med mæslinger.

- Når forældre tager et valg, der ikke kun går udover deres egne børn, men også børn som ikke kan tåle vaccinen eller ikke er gamle nok til at få den,så synes jeg, der skal være konsekvenser. Det skal ikke være tvang, men vi skal sikre, at andre børn trygt kan komme i institution. Forældrenes ret til selv at vælge er ikke vigtigere end mange uskyldige børn, fordi forældrene mener, de er klogere end videnskaben, siger Kamille Mette Mathiasen til avisen Danmark.

En opinion-måling, DR fik foretaget i 2015, viste, at mange danskere er klar til at gå skridtet videre og indføre vaccinationstvang. I målingen svarede 75 procent, at de var helt eller delvist enige i, at der bør være vaccinationspligt, så alle forældre har pligt til at lade deres børn vaccinere med MFR-vaccinen.

Flere lande har allerede indført lovpligtig vaccination. I 2017 vedtog Italien, at børn skal være vaccineret, før de kan blive skrevet op til offentlig børnepasning og folkeskole i landet.

Herhjemme bliver Folketinget tvunget til at tage sagen op, hvis Kamille Mette Mathiasens forslag opnår 50.000 støtter. Kamille Mette Mathiasens meneren vedtagelse af hendes forslag nødvendig for at højne vaccinationsraten.

- De, der er imod vacciner, er meget faste omkring, at de ikke kan stole på videnskaben. Jeg har også fået mails fra flere af dem og fået at vide,jeg er narcissistisk. Nogle af dem siger, det er medicinalindustrien, der har fået mig til at lave borgerforslaget. Det er langt ude. Vi kan ikke tale dem til fornuft, og derfor er vi nødt til at beskytte børnene på anden måde, siger hun til avisen Danmark.

Avisen Danmark - Jysk Fynske Medier
via Listen To News