Borgere i London frygter OL-missiler
London-borgere går nu rettens vej for at få fjernet missiler, der skal beskytte OL mod terrorangreb.

Truslen fra terrorangreb spøger i London, hvor man inden længe tænder den olympiske ild og byder både atleter og millioner af tilrejsende OL-gæster velkommen til den sportslige kæmpebegivenhed.

Myndighederne tager ingen chancer, og det britiske forsvarsministerium vil placere missilsystemer seks forskellige steder i millionbyen under OL som et "kraftigt afskrækkende" middel mod terrorangreb fra luften.

Men missilforsvaret får ikke alle London-borgere til at sove trygt om natten.

Beboerne i et boligkompleks i det østlige London, som går under navnet Fred Wigg Tower, frygter for deres egen sikkerhed. Det sker, fordi toppen af deres ejendom er udset som en af stederne, hvor de afskrækkende jord-til-luft-missiler skal sættes op.

- De har en fuldt ud retfærdiggjort frygt for, at installationen af missilsystemer på taget af bygningen forøger risikoen for, at selve bygningen kan komme i fokus for terrorangreb, siger advokaten Marc Williers, som repræsenterer beboerne.

De går nu rettens vej for at stoppe missilplanerne.

Ifølge den britiske forsvarsminister, Phillip Hammond, vil myndighederne dog forsvare sine sikkerhedsplaner med næb og kløer. Han følger sig sikker på at gå sejrrigt ud af den retslige tvist.

Forsvarsministeriet siger, at jord-til-luft-missilerne kun vil blive anvendt på "konkrete ordrer fra de højeste niveauer af regeringen som svar på bekræftede og ekstreme sikkerhedstrusler".

Der venter en enorm opgave med at holde styr på sikkerheden til det kommende OL.

Flere end 40.000 sikkerhedsfolk kommer på arbejde i London for at sikre, at alting går efter planen til sportsbegivenhederne, der begynder i slutningen af juli.

/ritzau/AFP