Borgere er rasende: Tvunget til at gå gennem byen med lortebleer
En gade i Rudkøbing. Foto: Google Street View
Rudkøbings borgere kan i fremtiden blive tvunget til at gå gennem byen med deres lortebleer, tomme emballage og andet skrald.

Borgere i Rudkøbing på Langeland er frustrerede over, at de nu bliver tvunget til at gå gennem byen for at komme af med deres skrald.

Langeland Forsyning har nemlig sendt et brev ud til byens borgere, hvor de forklarer at for at komme ophobede skraldespande til livs, har de valgt at indføre såkaldte affaldsøer rundt omkring i byen. Her skal borgerne sortere deres affald, og det er hensigten, at det skal mindske svineriet.

Det skriver TV 2 Fyn.

Men tiltaget har skabt massiv kritik fra lokale. Marlene Olsen er en af de utilfredse borgere. Hun har delt et billede af brevet fra forsyningsselskabet ud i den lukkede facebookgruppe ’Udkantsgruppen Langeland’, og flere borgere har nu kastet sig ind i debatten.

- Det bliver presset ned over hovedet på mig. Hele mit liv har jeg været vant til, at der er en skraldespand ude foran min dør, og så kommer de pludselig og siger, at jeg ikke må have en skraldespand, siger hun til Fyens Stiftstidende.

Det er ikke bare udsigten til at miste sin skraldespand ved husstanden, der bekymrer Marlene Olsen. Hun er også bekymret over, hvordan ældre, gangbesværede eller demente borgere kommer af med deres skrald.

På tirsdag har kommunen indkaldt til et borgermøde om affaldsøerne.