Borg: Svensk økonomi kører bedre end ventet
Svensk økonomi viser større modstandskraft over for krisen end ventet. Det siger finansminister Anders Borg.

Det går noget bedre for Sveriges økonomi end ventet for blot få måneder siden. Derfor er der sandsynligvis plads til mere langsigtede offentlige og private investeringer, siger den svenske finansminister, Anders Borg.

- Som det ser ud lige nu, har vores økonomi vist større modstandskraft over for krisen, end vi havde ventet os, siger Anders Borg under det konservative regeringsparti Moderaternas årlige sommermøde i Stockholm.

Finansministeren understreger dog, at der fortsat er uro i den internationale økonomi, og at situationen i Sydeuropa er usikker.

- Det kan jo blive værre i både Spanien, Italien og Grækenland. Og den usikkerhed vil fortsætte hen over efteråret, føjer han til.

Borg peger på, at efterspørgslen i Sverige og svenske eksport er gået bedre i foråret og hen over sommeren, end hvad regeringen forudså i begyndelsen af året.

- Det overordnede billede er, at svensk økonomi går godt, og at de offentlige kasser fortsat er stærke, siger han.

Anders Borg mener derfor, at Sverige har et større økonomisk råderum og derfor har mulighed for at sætte gang i langsigtede investeringer i sektorer, der skaber vækst i fremtiden.

Svensk eksport har i de senere år ændret kurs væk fra traditionelle markeder i Europa og USA over til lande med stor vækst som Kina, Indien, Brasilien og Rusland.

- Fortsætter den gode udvikling i de lande, vil vores økonomi vise god vækst allerede næste år, siger finansministeren.

/ritzau/TT

via Listen To News