Boonen kan blive hjælper i Danmark Rundt
Den tidligere verdensmester og klassikerkonge Tom Boonen kan få en rolle som hjælper i Post Danmark Rundt.

En af de største stjerner i årets Post Danmark Rundt - belgieren Tom Boonen - kan ende i en rolle som hjælper for en af sine unge holdkammerater.

Det slår cykelstjernens sportsdirektør på Omega Pharma-Quick Step, Brian Holm, fast.

- Som sportsdirektør skal vi vælge vores slag med omhu, og vi kan ikke stå og råbe ad ham hver gang, at han skal vinde. Ryttere af hans kaliber skal nogle gange puste ud og hjælpe de unge ryttere, siger Brian Holm.

Men hvis belgieren alligevel beslutter at give fuld gas og jagte den samlede sejr, så skal han være mere end velkommen.

- Selvfølgelig ville det være en drøm for mig, hvis han kan vinde. Men han skal lige lande og lige komme sig, før jeg begynder at kræve noget, siger Holm.

Sammen med Sky-rytteren Mark Cavendish er Tom Boonen løbets største stjerne.

Den 31-årige belgier har vundet stribevis af sejre. Både i rollen som supersprinter og klassikerkonge. Han blev desuden verdensmester i 2005.

Men der er intet pres på Boonen i Post Danmark Rundt.

- Det er ikke sådan, at jeg ringer til ham og siger, at nu skal han vinde Danmark Rundt. Jeg kunne da godt tænke mig, at han gjorde det, men det skal jeg ikke stresse ham med.

- Man skal vælge sine slag med omhu. Det er bedre, at lade ham komme stille og roligt i gang med cykelløbet, og så må vi se, hvordan det går. Når vi nærmer os Vejle, så tænder vi op under ham, og så må vi se, hvordan det går, siger Brian Holm.

Tom Boonen skal vinde nøgleetapen til Vejle og distancere de bedste enkeltstartsryttere der, hvis han vil vinde løbet samlet. For han kan ikke regne med at sejre på tidskørslen i Kerteminde.

De unge ryttere på det belgiske mandskab står dog først for, hvis de føler, at de har noget at byde ind med.

- Vi har nogle unge ryttere, der skal prøves af. Nu tager jeg et møde med dem i aften (tirsdag), hvor jeg spørger dem, om de har ambitioner og om, de tror på sig selv.

- Så snakker jeg med Tom om det onsdag morgen, siger Holm.

På landevejen er Tom Boonen Quick-Steps kaptajn, der styrer slagets gang, da radiokommunikation er forbudt i Post Danmark Rundt.

De ryttere, som Brian Holm på forhånd har forventninger til, er polakken Michal Golas, belgieren Iljo Keisse og englænderen Andrew Fenn.

/ritzau/