Bookmaker kompenserer kunder for OL-snyd
Kunder hos bookmakerfirmaet Betsson får pengene retur, hvis de har spillet på de udsmidte badmintonspillere.

Badmintonturneringen ved OL i London er plaget af beskyldninger om, at flere spillere har tabt med vilje.

Bookingfirmaet Betsson tager nu konsekvensen af det formodede snyd, som flere asiatiske doublepar har været involveret i under det igangværende OL.

Bookmakeren har besluttet at betale pengene tilbage til de kunder, som i god tro har placeret spil på det kinesiske doublepar Wang Xiaoli/Yu Yang, samt det indonesiske par Polii G/Jauhari M.

- Vi har valgt at betale pengene tilbage til de kunder, som har spillet på de snydende par. Samtidig har vi valgt at udbetale gevinsten til de vindende par.

- Hos Betsson er vi af den overbevisning, at vores kunder på ingen måde skal bøde for den skandaløse opførsel, de implicerede atleter har udvist, siger Tony Brandenborg, Country Manager hos Betsson i en pressemeddelelse.

Kunder hos Betsafe, der er en del af Betsson-koncernen, kompenseres på samme facon.

De involverede doublepar er blevet smidt ud af OL, men har alle valgt at appellere dommen. Torsdag morgen er denne appel ikke afgjort.

Yu Yang meddelte tidligere torsdag på sin blog, at hun stopper sin karriere, efter hun onsdag blev smidt ud af OL-turneringen i London på grund af en skandalekamp.

- Det her var min sidste kamp. Farvel til det internationale badminton forbund (BWF), farvel til min elskede sport, skriver 26-årige Yu Yang.

Sammen med sin damedouble-makker Wang Xiaoli blev hun diskvalificeret fra årets store sportsbegivenhed, fordi parret med vilje havde forsøgt at tabe deres OL-kamp, så de kunne få en nemmere modstander i næste runde.

/ritzau/