Bonde om Poulsen: - Respekt for mennesket
Peter Bonde vil huske Christian Poulsen for hans håndtering af at gå fra nøglespiller til bænkevarmer.

Christian Poulsen offentliggjorde mandag eftermiddag, at han har spillet sin sidste landskamp for Danmark.

Assistenttræner for det danske landshold, Peter Bonde, respekterer den nu tidligere landsholdsanførers valg.

- Det er Christians afgørelse, men man må bare respektere hans beslutning. Han har jo måtte finde sig i, at der er nogle andre, der har overhalet ham på det seneste, siger Peter Bonde.

32-årige Christian Poulsen mistede sidst i landsholdskarrieren sin stamplads til yngre kræfter som William Kvist og Niki Zimling. Poulsens tilgang til at gå fra nøglespiller til bænkevarmer har affødt respekt hos Peter Bonde.

- Det, der har imponeret os helt vildt, er hans performance under sådan en slutrunde, vi lige har været til, hvor han trænede hårdt og var 100 procent seriøs under hele setuppet. Han har bevist en ekstrem professionel tilgang til det, der er sket omkring ham

- Jeg har meget stor respekt for ham både som menneske og som sportsmand, siger Bonde.

Christian Poulsen debuterede i 2001 og nåede at spille 92 landskampe og score seks mål. Han nåede at deltage i fire slutrunder.

- Jeg vil huske ham for at være den der maskinrumsspiller. Jeg vil huske ham for at være helt vildt professionel til hver eneste træning. Og så vil jeg huske ham for 2-2-målet nede i Portugal, hvor vi vinder 3-2, fortæller Peter Bonde.

Peter Bonde henviser til VM-kvalifikationskampen i 2008, hvor Danmark med et fantastisk comeback vandt 3-2 over Portugal i Lissabon.

/ritzau/