Bond giver Clinten baghjul Eastwoods krigsepos vrages til fordel for den nyeste Bond-film

Vi danskere er åbenbart mere til farlige damer og sirlige smokings, end vi er til invasioner, afskudte lemmer og overvejelser omkring heltemod.

Danskerne orker i hvert fald ikke flere film om Anden Verdenskrig, hvis man ser på billetsalget. Trods et begejstret dansk anmelderkorps har blot 6.000 løst billet til Clint Eatswoods nye film ?Flags of Our Fathers? siden premieren 1. december, skriver Politiken.dk

Den manglende efterspørgsel har betydet at flere biografer har skåret i antallet af daglige forestillinger. I Storkøbenhavn er antallet faldet fra 22 på premieredagen til seks den følgende weekend. Grand Teatret, der viste den i biografens største sal, har endda valgt at tage filmen af plakaten efter den første uge.

Til sammenligning med de 6.000 solgte billetter til ?Flags of Our Fathers?, har Clint Eastwoods to forrige film, Million Dollar Baby og Mystic River, solgt henholdsvis 117.067 og 42.234 billetter.

?Flags of our Fathers? er den første film af to om slaget på Iwo Jima. Efterfølgeren ?Letter from Iwo Jima?, der følger en gruppe japanere under det historiske slag, er allerede inden premieren i USA, blevet kåret som ?Årets film? af filmkritikernes forening i Los Angeles. ?Letter from Iwo Jima? har dansk premiere på et ikke-fastsat tidspunkt næste år.