Bomberydderehar rygende travlt
Bang ¿ Ikke tidligere har forsvarets bomberyddere været tilkaldt for at fjerne ueksploderet fyrværkeri så mange gange. Siden nytår har de været tilkaldt over 80 gange alene på Sjælland. Vejret og mere opmærksomhed fra folk er skyld i travlheden, siger amm

Søndag måtte bomberydderne nok engang rykke ud til en ueksploderet bombe eller raket. Denne gang i det indre København, hvor en kugleraket var i fare for at eksplodere.
Ueksploderet fyrværkeri er et stort problem, og bombeholdet fra Dragør har ikke tidligere været så meget på arbejde i forbindelse med nytåret. Det siger ammunitionrydder Jens Block, der alene efter nytår har været tilkaldt over 80 gange på Sjælland for at fjerne gammelt fyrværkeri, der var i fare for at eksplodere.
»I de 14 år, jeg har været med til at rydde bomber, har jeg ikke oplevet noget lignende. Og de fleste gange handler det om krysantemumbomber,« siger Jens Block fra Forsvarets ammunitionsrydningstjeneste.
Men det er ikke fordi, at danskerne har fået mere krudt mellem hænderne, vurderer han.
»Folk er blevet meget mere opmærksomme på fyrværkeri efter Seest-katastrofen og eksplosionerne i Thisted. Desuden plejer sneen på dette tidspunkt af året at skjule det ueksploderede fyrværkeri, men nu finder man alt på grund af det varme vejr,« siger Jens Block.
Søndag fandt to 13-14-årige drenge et kanonslag ved Fakse Ladeplads. Det gik galt, da kanonslaget eksploderede og forvoldte store skader på den ene drengs ene hånd.