Bomber dræber mindst ni i Irak
Tre bomber dræber ni personer og sårer 34 i Irak. Ifølge ekspert et forsøg på at genstarte sekterisk vold.

Irak er igen ramt af en serie bombeaktioner, der koster mange livet. I alt er ni personer omkommet, mens 34 er såret onsdag. Det oplyser sikkerhedskilder i hovedstaden Bagdad.

Den første bombe eksploderede i et forretningskvarter i byen Baquba 65 kilometer nord for Bagdad, netop som de lokale beboere havde samlet sig efter afslutningen ramadanfasten.

To personer blev dræbt og ni såret i byen, der ligger i den centrale provins Diyala, siger politi.

Næsten samtidig eksploderede en bombe i byen Muqdadiya også i Diyala. Da folk begyndte at samles omkring gerningsstedet eksploderede endnu en bombe, der dræbte syv personer og sårede 25 andre.

Sikkerheden over hele Irak er forstærket i forbindelse med, at ramadanen afsluttes. Myndighederne frygter, at militante islamister i lighed med tidligere år planlægger bombeaktioner.

Militante sunnimuslimer har gennemført adskillige angreb på shia-muslimmer i, hvad en kender af Irak ser som et forsøg på genstarte den sekteriske vold i landet, som kostede tusinder af mennesker i 2006 og 2007.

Sikkerhedseksperter siger, at al-Qaeda i Irak har fået nye ressourcer fra allierede, der deltager i stridigheder i nabolandet Syrien.

/ritzau/Reuters