Bomber blev lavet i klasselokalet

Den 15 årige dreng der onsdag smed med bomber ud i skolegården i Vemb ved Holstebro lavede selv bomberne kort forinden i klasselokalet.

• 15-årig kastede med bomber i skolegården

Eleverne på Vemb Skole ved Holstebro er stadig rystede over de store brag, der gav genlyd i Vemb ved Holstebro onsdag morgen.

Den elev, der smed hjemmelavede bomber ud i skolegården, er blevet midlertidigt bortvist fra skolen. Fredag eftermiddag skal politiet afhøre drengen sammen med hans forældre og de sociale myndigheder.

Skoleinspektøren, Arne Bjerrum, var bekymret over bombernes farlighed og overdrog derfor sagen til politiet.

- Eleven havde uden problemer selv lavet bomberne i klasselokalet, mens de havde frikvarter, og det er jo bekymrende, noget så skidt kan laves så nemt. Jeg hørte nogle ordentlige brag, der var voldsommere end fra for eksempelvis et kanonslag og da jeg fandt ud af, at de var lavet af saltsyre, som er meget farligt at få på sig, så mente jeg, at politiet skulle involveres, siger Arne Bjerrum. 

Politiet mener, at den slags ikke er noget man skal lege med i disse terror-tider , men betragter selv sagen som alvorlige drengestreger.

- Vi håber, at vi kan løse det her gennem en alvorlig samtale med drengen, hans forældre og kommunens socialforvaltning, så vi ikke behøver at starte en konkret straffesag. Men vi tager bestemt hændelsen meget alvoligt, siger Jens Christensen fra lokalpolitiet i Holstebro.

Meget nemt at lave

- Problemet er jo, at hvis man virkelig har viljen, så kan man også lave langt stærkere bomber, og det er jo meget svært at gøre noget ved, når man temmelig nemt kan finde opskrifterne på nettet, siger han.

Lærer Carsten Dahlgaard var ikke på skolen onsdag morgen, da eleven smed saltsyre-bomberne på skolen. Men folk på skolen er stadig mærkede af hændelsen.

- Folk er stadig rystede og eleverne går stadig og snakker om det. De er bange for, hvorfor han gjorde det og kan slet ikke forstå, at han kunne finde på det. Folk kunne jo godt være kommet til skade, hvis de havde været i nærheden, siger han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.