Bombemand dræber 22 ved afghansk bryllup
En selvmordsbomber dræber mindst 22 ved et bryllup i det nordlige Afghanistan.

En bryllupsfest i byen Mazar-e-Sharif i det allernordligste Afghanistan endte i tårer, død og ødelæggelse, da en selvmordsbomber tiltvang sig adgang til festen og sprang sig selv i luften.

I alt blev 22 mennesker dræbt og 40 såret, oplyser en talsmand for det lokale politi til nyhedsbureauet Reuters. Ifølge AFP overstiger antallet af sårede 100.

Det gør dagen til en af de blodigste i det krigshærgede Afghanistan i flere måneder.

Den indflydelsesrige afghanske politiker og lokale parlamentsmedlem Ahmad Khan var vært ved festen, og han blev også dræbt i angrebet, oplyser provinsens guvernør, Khairullah Anosh, til Reuters.

Det var Samanganis datter, som skulle giftes.

- Selvmordsbomberen kom ind i rummet, hvor bryllupsceremonien for Samanganis datter blev afholdt, og detonerede der sin vest, siger Ghulam Mohammad Khan fra det lokale politi i provinsen Samangan til AFP.

Angiveligt er også andre politikere og øvrighedspersoner dræbt, skriver AFP.

Taliban ligger i åben krig med præsident Hamid Karzai og politikere, der bakker det USA-venlige styre op, men afviser at være involveret i angrebet.

Taliban har tidligere været involveret i flere lignende angreb, men oplyser, at angrebet kan være udført som led i et personligt fjendskab mod Ahmad Khan.

- Ahmad Khan var en indflydelsesrig skikkelse i det nordlige (Afganistan, red.) og havde utvivlsomt fjender, siger Zabihullah Mujahed, talsmand for Taliban.

/ritzau/Reuters